Petitie Trekdijk

De gemeente Middelburg wil een bedrijventerrein aanleggen op de Trekdijk. Dat zou Nieuw- en Sint-Joosland van Middelburg scheiden. In 2014 gingen wij langs de deur in Nieuw en Sint Joosland met een petitie tegen bebouwing op de Trekdijk, met toegevoegd een online-petitie, deze petitie is nog altijd actueel. Er staat nog altijd veel leeg op bestaande bedrijventerreinen, dus waarom meer bouwen? Dat is duur en leidt alleen maar tot meer leegstand en landschapsvervuiling. GroenLinks vindt dat geen goed idee. Houd de Trekdijk groen!

Natuurlijk is GroenLinks vóór werkgelegenheid, en hebben bedrijven ruimte nodig. Maar wij zien meer in slimme oplossingen voor hergebruik van bestaande gebouwen en terreinen dan in nog verder "verrommelen" van het open landschap. Bent u het met ons eens dat een nieuw bedrijventerrein op de Trekdijk geen goed idee is? Teken dan onze petitie! De resultaten zullen ook nu worden aangeboden bij de coalitieonderhandelingen na de gemeenteraadsverkiezingen.

De petitie is al heel wat keer ondertekend door bewoners van Nieuw en Sint Joosland, maar ook bewoners van Middelburg (entree van Middelburg wordt dan een industrieterrein) en met name de wijk Mortiere zouden deze petitie moeten steunen. De Trekdijk ligt in de Mortierepolder, tussen Oudedorp, Nieuw en Sint Joosland, de N254 en de A58. 

Teken de online petitie hier!