Beeldbank Middelburg
Beeldbank Middelburg

Groen en gezond

Wij planten extra bomen en kiezen voor extra groen, iedere bewoner moet kunnen genieten van een park of de open groene ruimte. Groen is niet alleen mooi maar zorgt ook voor extra schone lucht.

In een groene wijk is het leven prettiger. Onze kinderen kunnen lekker buiten spelen en wij zelf kunnen dicht bij huis wandelen, fietsen en sporten. Daarom wil GroenLinks het groen in onze gemeenten beschermen en zelfs uitbreiden. We sieren onze wijken met lommerrijk groen van bomen, met sportveldjes en met mooie parken. Het voorkomt bovendien hittestress. We houden onze straten en pleinen, onze parken en plantsoenen schoon! Wie iets vervuilt, ruimt het zelf op, dat is ons principe. Daarom laten we de vervuiler meer betalen.

Als onze kinderen buitenspelen of wij door de stad fietsen, is het inademen van schone en gezonde lucht van levensbelang. Daarom kiest GroenLinks voor schoon vervoer. Wij gaan het autogebruik ontmoedigen. Binnen de stad willen we dat je je gemakkelijk te voet kunt verplaatsen. Maar we geven ook ruim voorrang aan de fiets, door betere fietspaden aan te leggen, snelle fietsroutes naar veelgebruikte bestemmingen en handige plekken aan te wijzen voor het parkeren van je fiets. Voor elektrische auto’s verbeteren we de infrastructuur.