Nieuwsbrief augustus

Guerilla Gardeners, een actie voor stadspark Molewater, 2e kerncentrale Borssele, ja/nee en de Gemeenteraadsverkiezingen voorjaar 2010.

Beste leden,

Een nieuwsbrief in ongebruikelijke outfit, maar tevens een aankondiging van de veranderingen deze maand. Binnenkort heeft de afdeling Middelburg van GroenlLinks een nieuwe website, u zult dan ook vanuit de website een nieuwsbrief ontvangen. Een website waar je op de hoogte wordt gehouden van het reilen en zeilen van GroenLinks Middelburg. Maar sommige dingen moeten direct aandacht krijgen. Vandaar deze “noodbrief”

De fractie en het bestuur van GroenLinks Middelburg willen graag een aantal belangrijke zaken onder de aandacht brengen:

Molenwater moet blijven!!!

Op woensdag 12 augustus, 20.00 uur, zal de afdeling present zijn in het stadspark Molenwater, de plaats waar vroeger Miniatuur Walcheren gevestigd was. We willen dan de vijvers aankleden, aanhakend op het landelijk project Guerrilla Gardeners van GroenLinks. Stukken braakliggend terrein worden dan aangekleed met bloemen en planten, dit lijkt ons voor Middelburg in het project te passen. De vijver wordt schoongemaakt en voorzien van planten. Natuurlijk mag je aanwezigheid niet ontbreken!!! Op deze manier wil GroenLinks Middelburg laten zien dat het stadsgroen aan het Molenwater ons ter harte gaat. Zie ook www.GuerillaGardeners.nl voor meer projecten in het land.

2e kerncentrale Borssele ja/nee

Op zaterdag 15 augustus houdt DWARS Jongeren een manifestatie op de Grote Markt in Middelburg:

Het bedrijf DELTA en de gemeente Borssele willen een nieuwe kerncentrale gaan bouwen die drie keer zo veel capaciteit heeft als de centrale die er al staat. Helaas bestaat er nog steeds geen goede oplossing voor het kernafval. Zoals het er nu uitziet zal het zeker een paar honderd jaar lang actief blijven en dus gevaarlijk blijven. Wetenschappers zijn erg ver met het ontwikkelen van groene methoden om energie op te wekken. Het geld wat gebruikt wordt om een nieuwe kerncentrale te bouwen, nu geschat op zo’n 5 miljard euro, zou wellicht gebruikt kunnen worden voor het ontwikkelen van groene energie. Op dit moment bemoeien zich alleen volwassenen en bejaarden zich met deze problematiek, het is echter een probleem van de toekomst! Het wordt dus een probleem van de jongeren! Daarom moeten niet alleen volwassenen maar ook WIJ ons er tegen aan bemoeien! Daarom roepen wij iedereen op om zaterdag 15 augustus op de markt van Middelburg zijn mening kenbaar te maken! Door er bij te zijn kun je laten zien dat je een mening hebt. De ouderen hebben het gevoel dat wij ons nergens meer druk over maken en dit kunnen wij natuurlijk niet over onze kant laten gaan. Ze hebben het gevoel dat zij beslissingen over dit belangrijke onderwerp kunnen nemen zonder met ons te overleggen, omdat wij niet geïnteresseerd zouden zijn.

Wij zullen ze het tegendeel eens bewijzen

Zie ook de flyer in de bijlage. De manifestatie duurt de hele dag en begin van de avond.

Verkiezingen gemeenteraad maart 2010

Het lijkt nog ver, maar de tijd gaat oh zo snel. Op dit ogenblik zijn we bezig met het schrijven van het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in het voorjaar van 2010. Graag willen we dat onze leden meedenken bij het schrijven van het programma. Als je suggesties hebt zijn deze van harte welkom. Een rompprogramma is te vinden op de website GLWeb van GroenLinks, dit is ook de leidraad voor het programma van Middelburg.

Suggesties kunnen voorlopig naar mijn mailadres worden gestuurd.

Met vriendelijke groet,

Reint Rengers, secretaris GroenLinks Middelburg