Nederland Dag van het Park

Zondag is er van 13.00-17.00 uur in het Stadspark Molenwater wildbreien, natuurexcursies en slacklinen.

Op initiatief van de ANWB is het zondag voor de 7e keer in heel Nederland Dag van het Park.
De bedoeling van die dag is om te benadrukken hoe belangrijk en plezierig binnenstedelijk groen is, oftewel exact de reden waarom wij met z’n allen naar een Stadspark Molenwater streven.

Het landelijk thema  dit jaar is “Op avontuur’. En de vereniging Stadspark Molenwater wil graag telkens weer de diverse mogelijkheden voor jong en oud van een stadspark in het Molenwater belichten. Daarom zijn er zondag van 13.00-17.00 uur in het Molenwater 3 activiteiten met allemaal een andere avontuurlijke kant, namelijk wildbreien, natuurexcursies en slacklinen. Daaraan kan iedereen actief meedoen, maar natuurlijk ook passief genietend toekijken.

Wildbreien is echt een activiteit voor alle leeftijden:  niet moeilijk, leuk om samen te doen en met het resultaat  - grappige kleurige breisels -  gaan we daarna het park opvrolijken (google op wildbreien, knit graffiti of yarn bombing en zie wat er in het Molenwater staat te gebeuren).De bedoeling is dat iedereen zelf breipennen en garen meeneemt. Acrylgaren is het beste, want dat houdt het mooiste in de buitenlucht. En het leuke is dat acrylgaren niet duur is. Daarnaast maak je juist met diverse restjes kleurig garen de fleurigste breisels. Bovenal is het de bedoeling dat iedereen veel andere mensen meeneemt, maakt niet uit welke leeftijd of jongen of meisje.  Maar natuurlijk mag je ook alleen komen. Op die manier wordt het zondagmiddag een vrolijke gezellige kleurrijke happening  in het Molenwater voor iedereen .Verder zijn er natuurexcursies met behulp van leskisten van MicMec. Met zo’n leskist  gaat een groepje van 3-4 kinderen, die al zelf kunnen lezen, onder begeleiding op natuuronderzoek uit in het Molenwater. De excursies duren ongeveer een kwartier. Er zijn drie soorten excursies. Slacklinen is inmiddels een bekend fenomeen in het Molenwater. Tussen een aantal bomen, ter hoogte van de muziektent, worden lijnen gespannen. En daarover mag iedereen proberen te lopen.  

Alle activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. En je hoeft je er ook niet van tevoren voor opgeven. Wel kan het bij de natuurexcursies gebeuren dat er een kwartier gewacht moet worden als alle leskisten al in gebruik zijn. Maar in het Stadspark Molenwater kun je je altijd vermaken, dus dat kwartier is zo om.

Tot slot ‘n oproep: zeg het voort aan familie, buren en vrienden, mondeling of via mail, facebook en twitter en hang de ingevoegde poster voor het raam.

Graag tot ziens zondagmiddag in het Molenwater.

Met vriendelijke groet,Caja Oldenburger

PS1: Natuurlijk is er ook weer koffie/thee/siroop met zo’n overheerlijke ter plekke gebakken wafel te verkrijgenPS2: Er zijn nog begeleiders voor de natuurexcursies nodig. Puf en tijd om dat zondagmiddag (’n tijdje) te doen, laat het André Groenenberg weten (abgroenenvalk@kpnplanet.nl)

Uitnodiging: