Mislukken 'Paars-Groen'-kabinet:gemiste kans voor economie en milieu

Een 'Paars-Groen' kabinet is voorlopig niet haalbaar, zo bleek dinsdag na bijna drie weken onderhandelen over een regeerakkoord tussen VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. Femke Halsema is erg teleurgesteld: ‘Dit kabinet had oplossingen moeten en kunnen bieden, voor de economische crisis en vooral ook voor de milieucrisis’.

Onze onderhandelaars zagen nog steeds een werkbaar perspectief voor verdere formatiebesprekingen, ondanks alle verschillen. Dit in tegenstelling tot de VVD en de PvdA. Halsema: ‘Hervormingen in het openbaar bestuur, mobiliteit en de woningmarkt zijn bitter noodzakelijk en vergen een pragmatische aanpak van alle politieke partijen’.Niet alleen voor het land is het mislukken van deze formatie jammer, maar ook voor onze partij; nog nooit is regeringsdeelname voor ons zo dichtbij geweest. Wij waren en zijn er nog steeds klaar voor; mocht het alsnog tot een regeerakkoord met GroenLinks komen, dan vraagt het bestuur instemming aan een speciaal daarvoor te organiseren partijcongres, zo is besloten.Actuele informatie over de formatieVoor actuele informatie over de formatie verwijzen we naar algemene bronnen, bijvoorbeeld:

Intussen.....onze Tweede Kamerleden en hun werkgebiedenOnze Kamerleden zijn ondertussen druk bezig met hun oude en nieuwe werkgebieden. Op groenlinks.nl kun je lezen welk Kamerlid zich met welke onderwerpen bezighoudt.