Impressie ledendag Den Haag

Op zaterdag 28 september werd de landelijke ledendag gehouden in het gebouw van de tweede kamer, een dag waarop workshops konden worden gevolgd, de lijsttrekker van de Europese verkiezingen bekend werd gemaakt en een essay van Bram van Ojik werd gepresenteerd. Hieronder enkele impressies.

Wim van Goch:

Het was een prachtige ledendag van GroenLinks in het parlement. Meer dan ooit werd voor mij duidelijk dat GroenLinks het verdient om weer te gaan groeien in stad en land. Het meest serieus was ik onder de indruk van de presentaties van Bas Eickhout,europarlementarier. Zijn pleidooien voor groene economie en voor een echt Europees Parlement werden met verve gebracht en zijn bij uitstek geloofwaardig . 's Middags mocht ik me in de Tweede Kamer inleven in het CDA en me uitleven achter de interruptiemicrofoon. Leerzaam en leuk! De hele dag maakte me duidelijk waarom ik bij GroenLinks wil horen. Het weer was prachtig, en het gezelschap was goed! Jaap Smit van het CNV ondersteunde welsprekend de pleidooien van Bram van Ojik voor de ontspannen samenleving. Al vond ik Bram per saldo praktischer!   

Met vriendelijke groet, Wim van Goch 0113 267521

Reint Rengers:

Vroeg uit de veren, en dan samen met de trein naar Den Haag. Inchecken bij de ingang van het gebouw van de Tweede Kamer, net als in de rechtbank of op Schiphol. En dan voor het eerst in de hal, de bekende roltrappen. Goed om te zien dat we samen ons in willen zetten voor de komende campagne, ik heb een aantal workshops gevolgd, de groene economie, zorg en over het huis aan huis canvassen. Goed georganiseerd, met aan het eind van de dag een tweetal inspirerende toespraken van Bram van Ojik en Bas Eickhout, een debat tussen Jaap Smit en Bram van Ojik. Tussendoor en tijdens de borrel een spetterend optreden van de drummers van een Antilliaanse Brasband.

Reint Rengers

Peter Geene:

GroenLinkse inspiratie!

Zaterdag jl. naar de 2e kamer in Den Haag, de ledendag met de start van de verkiezingscampagne! Onze kleine groep van 9 uit Zeeland was slechts een bescheiden bijdrage aan de 250 aanwezigen, maar we kwamen dan ook alleen wat halen: inspiratie voor onze eigen campagne! En dat lukte erg goed: de workshop over groene energie met o.a. Bas Eijckhout en de Triodosbank gaf de grote lijnen aan waarlangs schone energie als thema blijvend op de agenda gezet kan worden, als tegenhanger van de gevestigde belangen in die sector; de workshop over Zorg met Linda Voortman en een ‘best-practice’ voorbeeld van burenhulp gaf aan dat het nieuwe model van een Participatiemaatschappij (sinds W.A. zich dat openbaar in de mond liet leggen bij de Troonrede door het kabinet) niet ingevuld moet worden vanuit bezuinigingen, maar vanuit kansen: GroenLinks heeft daar duidelijke ideeën bij o.a. dat het PGB moet blijven bestaan en dat de huishoudelijke hulp eveneens. Dat kunnen we lokaal goed gebruiken de komende maanden, nu de gemeenten in Zeeland een eigen invulling moeten gaan geven aan de hele transformatie van de zorg. Die kansen moeten we lokaal dan ook goed grijpen! De 3 grote thema’s van GroenLinks: Werk, Zorg, Schone energie, kunnen we als lokale groepen mooi uitwerken voor onze eigen verkiezingscampagnes in de regio. Ik zet me er graag voor in.

Peter Geene,

Raadslid Veere.