GroenLinks wil groene stad

Vandaag op de Nationale Boomfeestdag hebben een aantal leden, fractie en bestuur tezamen met de "groene" ambtenaar Dick Sakko rond één uur een Ginkgo Biloba geplant in het Amaliapark.

Een gat graven, gaten boren voor palen, potgrond in het gat en toen de boom er in. Vlakbij de ingang van het park aan de Laurens Stommesweg werd de boom in de grond gezet door Joke van Nieuwenhuizen en Dick Sakko, netjes ondersteund door twee palen met banden, met daarvoor een bordje met het gedicht van Goethe over de Ginkgo in het Duits en het Nederlands. De boom kreeg meteen water van de dochter van Marcel Theije. Fractielid Adrie van 't Westeinde vertelde over zijn belevenis in Weimar, de geboortestad van Goethe. Tijdens een vakantie zag hij daar op de markt een vrouw die Ginkgostekken verkocht met een gedicht, dat bleek dus het gedicht van Goethe. Na zijn toespraak las Adrie het gedicht voor.

Namens de gemeente dankte Dick Sakko GroenLinks voor de boom, hij verzekerde ons dat de boom zal worden vertroeteld door de gemeente. De boom is opgenomen in het bomenregister, waarin ruim 25.000 bomen staan vermeld. Hij verzekerde ons ook dat de gemeente ruimschoots voldoet aan ons punt, 1% meer bomen per jaar er bij. Dit jaar worden al 600 bomen geplant. Misschien moeten we van GroenLinks onze norm bijstellen?