GroenLinks steekt leraar hart onder de riem

Onze lijsttrekker Luc Vandezande uit Middelburg van GroenLinks heeft op zondag 14 februari, Valentijnsdag, de leraren de Korczakschool in Middelburg een hart onder de riem gestoken door een Valentijnskaart voor de leraren te posten. Daarna werden ook een aantal andere scholen bezocht. De GroenLinks-actie is bedoeld om leerkrachten, die een belangrijke bijdrage leveren aan het maatschappelijk klimaat, in het zonnetje te zetten.

De Korczakschool in Middelburg liet onlangs van zich horen omdat ze meer tijd willen voor de ingezette verbeteringen van het speciaal onderwijs, ouders stuurden zelfs een brief naar de onderwijsinspectie. Die brief is nog in behandeling. Brede scholen krijgen aandacht, daarom werden ook De Vossenburch en de VMBO Nehallenia bezocht worden. GroenLinks vindt deze inzet bewonderenswaardig.

Door een hoge werkdruk, bureaucratische rompslomp en dreigende bezuinigingen staat de kwaliteit van het onderwijs onder druk. Voor GroenLinks is bezuinigen op onderwijs taboe. Er moet juist meer geïnvesteerd worden. Want een goede leraar maakt voor de leerlingen het verschil. We moeten zuinig zijn op leraren die met passie voor hun vak elke dag weer onze kinderen voorbereiden op de toekomst.

Niet alleen in Vlissingen en Middelburg wordt deze actie uitgevoerd, op 410 scholen in 49 gemeenten werden leraren door GroenLinks in het zonnetje gezet. Zie: http://tinyurl.com/yb3vtsu