GroenLinks-motie kinderpardon

Jonge migranten die al lang in Nederland zijn, moeten niet langer in onzekerheid zitten. Dat vindt een grote groep Bekende Nederlanders. Zij beginnen een maatschappelijk initiatief voor een kinderpardon. Artiesten, voetballers, muzikanten, politici en anderen ondertekenen vandaag als eerste de petitie op www.kinderpardon.nu. Onder hen zijn Angela Groothuizen, Marco Borsato, Khalid Boulahrouz, Anna Drijver, Jolande Sap en Tofik Dibi.

 

Meer dan honderdduizend mensen hebben zich inmiddels uitgesproken voor het initiatief op www.kinderpardon.nu om asielkinderen een verblijfsvergunning te geven. Maar minister Leers heeft aangegeven dat hij gewoon doorgaat met het uitzetten van asielkinderen.

Net als de ruim honderdduizend mensen die de petitie inmiddels ondertekenden wil GroenLinks dat er een kinderpardon komt, zodat minderjarige asielkinderen, die al jaren in Nederland verblijven en hier zijn opgegroeid, een verblijfsvergunning krijgen en niet langer worden uitgezet. Situaties als eerder bij Sahar en Mauro kunnen daardoor worden voorkomen.Voor een dergelijk kinderpardon zouden naar schatting om ongeveer 1.000 alleenstaande minderjarige asielzoekers in aanmerking komen.

 

Tweede Kamerlid Tofik Dibi:"GroenLinks wil een humaan asielbeleid, waarin vluchtelingen ook echt als mensen behandeld worden"

 

 

GroenLinks Middelburg zal maandag 30 januari 2012 een motie indienen bij de raadsvergadering om het college op te roepen bij minister Leers op een kinderpardon aan te dringen.

Heb je zelf de petitie nog niet ondertekend, doe dat dan op www.kinderpardon.nu