In september 2011 ben ik als raadslid beëdigd en daarvoor zat ik vanaf 2005 als fractie assistent in de fractie. Ik heb het raadslidmaatschap met veel plezier gedaan maar voor mij is het nu tijd om het stokje over te geven.

Een aantal belangrijke zaken die bij mij indruk gemaakt hebben zijn o.a. het kappen van de bomen aan de Loskade in 2015.

Als GroenLinks zijn we samen met andere partijen een handtekeningenactie gestart om de kap van de bomen tegen te gaan. Helaas heeft het college toch besloten om die bomen te kappen ondanks die vele handtekeningen en een extra raadsvergadering die belegd was.

Veel weerstand hebben we geboden om een bedrijventerrein op de Trekdijk te realiseren. Ook hier hebben we veel tijd in gestoken om dat tegen te houden. Dat is gedeeltelijk gelukt en ik hoop dat dat de komende vier jaar verder bijgesteld kan worden.

Waterpark Veerse meer, ook een belangrijk onderwerp. Ook de komende vier jaar zal dit opnieuw op de agenda staan denk ik. Ik wens de nieuwe raad wijsheid toe om het behoud van het Veerse meer te sparen door o.a. de toeristenstroom te matigen.

Zorg is een onderwerp geweest wat regelmatig op de agenda heeft gestaan. Het college koos ervoor hierop te bezuinigen. Ik hoop dat het nieuwe college hier meer aandacht aan gaat schenken. Bewoners meer betrekken bij het beleid kan veel creativiteit opleveren denk ik.

De fractie van GroenLinks heeft regelmatig studenten in onze fractie gehad. Zij kwamen vaak met verfrissende ideeën waar wij dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

Zo kom ik vanzelf op het initiatiefvoorstel Jongeren en politiek wat we met een paar andere partijen hebben als initiatiefvoorstel hebben ingediend. Ik vind het jammer dat ik dat niet af kan maken. Ik hoop dat de werkgroep hier meer werk van gaan maken zodat jongeren raadsleden kunnen adviseren in keuzes die ze moeten maken en raadsleden jongeren kunnen bevragen waar zij behoefte aan hebben en wat voor hen belangrijke zaken zijn. Daarvoor was dit initiatiefvoorstel juist bedoeld.

Vaak heb ik geopperd om een basisinkomen in te voeren. Echter door de corona was het niet makkelijk om mensen fysiek bij elkaar te laten komen. Ik ga ervan uit dat GroenLinks/PvdA dit gaan oppakken.

Zo zijn er de afgelopen jaren veel zaken aan mij voorbij gegaan. Sommige zaken die direct een antwoord moesten krijgen en andere die wat later aan de orde moesten komen.

Met veel plezier heb ik de afgelopen periodes in de raad gezeten. Ik wens daarom de nieuwe raad die woensdag wordt beëdigd veel succes voor de komende vier jaar.

En tot slot wens ik mijn eigen partij GroenLinks/PvdA erg veel succes. De verkiezingsuitslag heeft bewezen dat dit een goede combinatie is. Succes met de samenstelling van de coalitie en heel veel succes de komende vier jaar!

Maak van Middelburg een plek waar het goed toeven is voor alle inwoners jong en oud!