Roderick Rengers

Marianne Golsteijn

Raadslid

Wie ben je? Marianne Golsteijn

Waarom ben je bij GroenLinks?

Van jongs af aan voel ik een diepe verbondenheid met de natuur. Dieren, planten, bomen en het landschap waarin dat alles zich bevindt, hebben me altijd geraakt. De natuur kan niet voor zichzelf op komen maar heeft wel recht op bescherming. Door actief te zijn bij GroenLinks hoop ik daar nog meer voor te kunnen betekenen.

Duurzaamheid heeft daar natuurlijk alles mee te maken, dus ook dat heeft mijn volle aandacht.

Daarnaast vind ik dat het verschil tussen welgestelden en minderbedeelden volledig scheefgegroeid is. Dat zou gewoon niet moeten bestaan in een welvarend land als Nederland en dus ook niet hier in Middelburg. Dat er dan ook nog op allerlei voorzieningen bezuinigd wordt en de zorg nog niet op orde is maakt het nog erger. Op dat gebied moet er dus zeker wat veranderen!

Wat zijn je ambities voor de stad

Middelburg is een prachtige stad met zijn vele monumenten en het groen rondom. Dat moeten we koesteren. Een stad waarin voor iedereen een betaalbare, energiezuinige woning beschikbaar zou moeten zijn met voorzieningen in de buurt. Wat helaas nu nog niet het geval is voor met name ouderen en jonge starters. Een stad met een gezond klimaat, dus autoluw, schoon, veilig en met voorzieningen voor bijvoorbeeld het opvangen van extreme hoosbuien als gevolg van de klimaatverandering.

Wat is jouw ergernis

Al het afval dat achteloos weggegooid wordt, zo van “ik woon hier toch niet” ergert mij zeer. Het betekent naar mijn idee een gebrek aan betrokkenheid bij je omgeving en dat zou ik graag zien veranderen.

Wat vind je leuk

Het werken met kinderen, tuinieren, fietsen, wandelen, lezen, filosoferen.

Wat is je favoriete plek in Middelburg

Speelhof Hoogerzael, een natuurspeelplek in Middelburg waar kinderen heerlijk kunnen ravotten in het groen.

Wat doe je het liefst buiten?

Wandelen in de natuur, werken in de tuin, genieten in de zon.