9 september: provincietour naar Zeeland

Jolande Sap gaat vrijdag 9 september samen met onder andere Liesbeth van Tongeren, Rik Grashof en de kersverse senator Marijke Vos een kijkje nemen in de Hedwigepolder. Verder gaat Jolande weer in gesprek met groene ondernemers. Kamerlid Liesbeth van Tongeren presenteert haar initiatiefwet voor een referendum over een tweede kerncentrale.

Hedwigepolder: terug aan de natuur gevenDaar gaat ze, samen met onder andere Liesbeth van Tongeren, Rik Grashof en de kersverse senator Marijke Vos kijken in de Hedwigepolder. GroenLinks meent dat deze polder verreweg de meest geschikte en goedkoopste plek is om terug te geven aan de natuur, nu de Westerschelde uitgediept is. Staatssecretaris Bleker meent dat er alternatieven zijn.

In gesprek met groene ondernemersDaarnaast gaat Jolande weer het gesprek aan met groene ondernemers, om te horen wat zij van de overheid verwachten om duurzame doorbraken te bereiken.  “Het is ontzettend inspirerend om al die gedreven ondernemers te spreken en te horen wat zij in de praktijk tegenkomen. Hoe zij aanlopen tegen de voordelen die juist de oude industrie geniet. Of tegen malle regels die hen het werken bemoeilijkt”, zegt Jolande.

Initiatiefwet referendum kerncentraleElk werkbezoek wordt afgesloten door een politieke talkshow: ‘Borrelen met Sap’. In Zeeland grijpt Liesbeth van Tongeren de gelegenheid aan om haar initiatiefwet voor een referendum over een tweede kerncentrale te presenteren. Die zou in het Zeeuwse Borssele gebouwd moeten worden. GroenLinks stelt voor die kwestie per referendum aan de bevolking voor te leggen.

Zie ook de agenda .