850 anti-kernenergieballonnen op het Binnenhof

Een zee van gele ballonnen was op 17 mei te zien door het raam van de Thorbeckezaal in het Tweede Kamergebouw. De ballonnen stonden symbool voor de 85.000 (!) personen die al hebben getekend tegen kernenergie. Op het moment dat de ballonnen werden losgelaten, vond in de Tweede Kamer het vervolg plaats van het Algemeen Overleg over kernenergie.

Milieuorganisaties en politieke partijen protesteren tegen de plannen voor extra kerncentrales in Nederland. In Japan en Duitsland gaan nieuwbouwplannen voor kerncentrales de prullenbak in en kiest de regering voor schoon. Ook in Nederland is een meerderheid tegen kernenergie. Toch is minister Verhagen vastbesloten een vergunning af te geven voor extra kerncentrales. Verbijsterend. Er zijn immers meer dan voldoende alternatieven om in Nederland het licht aan te houden zonder kern- of kolencentrales.

KernafvalKernenergie is een onveilige, dure en vooral overbodige vorm van energieopwekking. Investeren in kernenergie frustreert de overgang naar echt schone energie en zadelt Nederland voor honderdduizenden jaren op met levensgevaarlijk kernafval.

Schoon genoegOp 16 april organiseerde de coalitie ‘Schoon Genoeg van Kernenergie’ een manifestatie tegen kernenergie op de Dam in Amsterdam. Tienduizend mensen waren hierbij aanwezig. Je kunt de petitie nog steeds tekenen op www.schoongenoegvankernenergie.nl

CoalitieDe coalitie ‘Schoon Genoeg van Kernenergie’ bestaat uit Borssele2Nee, DWARS, Greenpeace, GroenLinks, Jongeren Milieu Actief, Milieudefensie, Laka, Natuur & Milieu, de Natuur & Milieufederaties, Nederland2050, Partij van de Arbeid, Partij voor de Dieren, PINK!, ROOD, SP, Urgenda, WECF, WISE en XminY.

Kijk voor een serie foto's van ballonnenactie op:http://www.greenpeace.nl/Nieuws_2011/Ballonnen-voor-Verhagen/