Kinderopvang Koozie wint kleurwedstrijd, uitreiking in Den Haag

Tienduizenden handtekeningen kinderopvang-actie voor minister Kamp
GroenLinks heeft sinds eind september actie gevoerd tegen de nieuwe bezuinigingen op de kinderopvang. Op maandagmiddag 22 november zal Tweede Kamerlid Ineke van Gent de verzamelde handtekeningen overhandigen aan minister Kamp van Sociale Zaken.

GroenLinks wil dat het kabinet de plannen om flink te gaan snijden in de vergoeding voor de kinderopvang terugdraait. Om die eis kracht bij te zetten startte de partij op 21 september jl. net als in 2008 een handtekeningenactie. Tot dusver hebben bijna 70.000 bezorgde ouders en medewerkers in de kinderopvang digitaal of schriftelijk hun steun betuigd. “De maat is echt vol. Heel veel ouders willen niet dat er nog meer bezuinigd wordt op kinderopvang. Dit kabinet kan deze massale steun voor onze actie niet naast zich neerleggen”, aldus Ineke van Gent.

Goede en toegankelijke kinderopvang moet volgens GroenLinks een prioriteit blijven. De overheid moet de kinderopvang niet kapot bezuinigen, maar juist investeren om de wachtlijsten nu eindelijk eens weg te werken en de kwaliteit te verbeteren.

Naast de handtekeningenactie organiseerde GroenLinks ook een kleurwedstrijd voor kinderen t/m 12 jaar in de opvang. Zij konden een blanco actieposter inkleuren. Een jury, bestaande uit fractievoorzitter Femke Halsema, Ineke van Gent en Rutger Wassink (van PappaPlus), heeft de inzendingen beoordeeld. De winnaars werden maandagmiddag tevens gehuldigd.

De winnaars zijn bepaald, en één groep komt uit Middelburg. Ze zitten op kinderopvang Koozie. Teamwork van Eva (6), Maaike (5), Senna en Anne (beiden 7)

Zie ook http://kinderopvang.groenlinks.nl/node/54332