Klimaat

Wij staan voor een klimaatneutrale gemeente, door gebruik van zon en wind, we stimuleren energieneutraal bouwen en het oprichten van lokale energiecoöperaties.

GroenLinks zet zich in voor een gezond en goed leven, nu én in de toekomst. Een gezonde leefomgeving reikt natuurlijk verder dan onze gemeente. Maar uiteindelijk gaat het erom dat wij allemaal doen wat we kunnen. De wereldwijde afspraken om klimaatverandering een halt toe te roepen, passen we natuurlijk toe in onze gemeente. In huizen willen we niet langer aardgas gebruiken voor de verwarming of om mee te koken. Woningen in Middelburg moeten beter worden geïsoleerd. En we gaan onze eigen energie opwekken. Een grote opgave, maar wel een belangrijke. Want behalve een gezondere leefomgeving zorgen deze maatregelen ook voor werk en bovendien voor een lagere energierekening.

Het klimaat veranderd, periodes met droogte en daarna hevige regenbuien zullen steeds vaker voorkomen. We zorgen ervoor dat iedereen droge voeten houdt en bereiden ons voor op een klimaatbestendige gemeente.