SOS lucht
SOS lucht

Mooie actiedag SOSlucht

Op zaterdag 17 mei voerden we actie voor schone lucht: SOSlucht. Met clean graffiti en 'verkeersborden' markeerden we de meest vieze (drukke) plekken in Vlissingen. Onlangs werd met een SOSluchtmeter door heel Nederland de luchtkwaliteit gemeten.Tientallen GroenLinks-afdelingen in het land deden hieraan mee! Op Walcheren werd actie gevoerd in Vlissingen, Middelburg en Veere.

Aanleiding is het smogalarm in Londen, Brussel en Parijs, maar Nederland blijft buiten schot. Is dat wel zo? Slaat vieze lucht Nederland over? Natuurlijk niet! In Nederland zijn de grenzen van wat toelaatbaar wordt gevonden voor onze gezondheid veel ruimer. Daarom zijn wij voor een sterk Europa. Lucht trekt zich niets aan van landsgrenzen. Wat in het Ruhrgebied of in Groot-Brittannië uit de schoorsteen komt, trekt ook over Nederland.

Met goede normen in heel Europa beschermen we ons in Nederland tegen vieze lucht langs snelwegen, in steden en wat over de grens komt aanwaaien. Namens de Europese Groenen onderhandelt Bas Eickhout komend jaar over die normen. GroenLinks zet zich in voor strengere normen. Normen die zijn gebaseerd op de wetenschap, zoals bijvoorbeeld ook de Wereld Gezondheidsorganisatie voorschrijft. In Europa strijden wij voor gezonde lucht voor iedereen.

Stem daarom GroenLinks bij de Europese verkiezingen van 22 mei a.s.