Femke Halsema in Middelburg, start "boerenzoon zoekt toekomst"

Op een zonovergoten dag was onze lijsttrekker Femke Halsema in Zeeland, eerst op de redactie van de PZC voor een interview, later met de campagnebus op de Markt van Middelburg. Daar zwaaide ze ook Niels van den Berg uit, die daar zijn tractortoer "boer zoekt toekomst"startte.

Femke Halsema was vandaag, Tweede Pinksterdag, vanaf 12.30 uur bij de PZC te gast in de serie gesprekken met lijsttrekkers. Ze ging in op vragen van de redactie en van lezers. Het gesprek kon via internet live gevolgd worden. Tijdens de gesprekken kon direct worden gereageerd via Twitter. Het volldige interview is te zien op video, zie link http://www.ustream.tv/recorded/7177016 

Na het interview kwam Femke Halsema met de campagnebus naar de Markt, waar een groot aantal mensen al in de warme zon stond te wachten. Niels van den Berg was al eerder met zijn tractor gearriveerd. De toekomsttoer werd geleid door Bruno Braakhuis, onze bankier met maatschappelijk verantwoord ondernemen in het vaandel.

Bruno vertelde wat programma is en heette het publiek welkom. De aanwezige kandidaat kamerleden werden voorgesteld, en hij bedankte burgemeester Koos Schouwenaar voor zijn aanwezigheid.Bruno interviewde gedeputeerde Marten Wiersma over de tweede kerncentrale in Zeeland, daarbij leek het even of juist Bruno voor was, daarmee kreeg Marten de gelegenheid aan te geven dat er voor GroenLinks alternatieven zijn. Hij refereerde nog aan het energiedebat met Walthie afgelopen dinsdag. Marten overhandigde een zonnepaneel aan burgemeester Koos Schouwenaar, om te benadrukken dat het beter en eenvoudiger kan met duurzame energie. GroenLinks heeft zin in de toekomst, en met duurzame energie wordt die nóg zonniger!  Daarna kwam ook Femke op het podium, toen was het tijd voor het startschot van de tractortoer van Niels van den Berg. Samen met Niels liep ze naar de immense tractor en werd Niels daarna door het Femke en het publiek uitgezwaaid.    Vervolgens kwam de speech van Femke, waarin ze uitdrukkelijk inging op de mogelijkheden in de provincie Zeeland voor duurzame energie. Na de speech was er volop gelegenheid voor vragen uit publiek, over de zorg, de AOW, de krimp en dergelijke. De duurzaamheid werd aan het eind nog eens extra benadrukt door het het aanbieden van duurzame kleding uit een lokaal initiatief, de kleding wordt bij Orionis (in WSW verband bij LétE) geproduceerd.

Tenslotte kreeg Femke van Marten een 'koeltoren' - een symbool voor de waterkracht die in Zeeland gebruikt kan worden in plaats van kernenergie. Ze sloot af met een rondje over de Markt. De video toont een interview met watisnouje.nl