Canvassen is leuk!

Afgelopen maandag zijn we begonnen met het canvassen in Middelburg. Dat betekent dat we elke avond in een andere wijk van Middelburg aanbellen aan voordeuren en vragen of mensen gaan stemmen. We geven geen stemadvies, maar delen wel onze flyers uit om mensen kennis te laten maken met de speerpunten uit ons verkiezingsprogramma.

Gisteravond waren we vooral op bezoek bij de studenten van de Roosevelt Academy. In het Roggeveenhuis bleek achteraf, dat we illegaal binnen zijn gekomen. Een aardige jongeman verliet het gebouw en zo kwamen we binnen. We hebben elke verdieping bezocht, leuke gesprekken gehad met de studenten, heerlijke geuren geroken, want er werd echt gekookt en......... twee mensen van ons campagne-team werden met zachte hand de deur uitgezet. Wat bleek, een Elderly sprak ons buiten er streng op aan...... Woongoed (verhuurder van deze studentenhuisvesting) staat dit soort aktiviteiten niet toe in dit complex omwille van de privacy van de studenten! Wij waren erg verbaasd en ons van geen kwaad bewust, want studenten zijn toch ook gewoon inwoners van Middelburg?!?!

Vanavond bezochten we het gebied rondom het Molenwaterpark en.......veel adhesie steun voor GroenLinks. Dat belooft wat!

Morgenavond bezoeken we Nieuw Middelburg, een wijk waar ik persoonlijk veel mee heb. Mijn zoon is daar geboren en heb daar later nog voor een korte periode gewoond.

De woningen (de bouwstijl) en de diversiteit van bewoners vind ik één van de charmes van Nieuw Middelburg. Voor mij een prachtwijk, die wat GroenLinks betreft alle mogelijke steun moet krijgen de komende jaren zeker op het gebied van energiebesparing en renovatie.

 

Joke van Nieuwenhuizen