GroenLinks Tweedekamerlid Mariko Peters trok op zaterdag 20 februari de groene streep

Het Tweede Kamerlid, Mariko Peters, van GroenLinks bezocht Zeeland in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. Zaterdag 20 februari stonden Middelburg, Schouwen-Duiveland, Veere en Vlissingen op het programma met interessante projecten. Voor Middelburg was dat de actie: Trek de groene streep. Op deze dag werd een streep getrokken op de Cleene Hoogeweg, tot daar mag de bebouwing komen, niet verder!!. De streep werd getrokken analoog aan de streep die wethouder Albert de Vries trok op het Damplein om de finish van de Giro te markeren.

Alle drie Walcherse gemeenten hebben bouwplannen; Veere en Vlissingen willen inbreiden (Grijpskerke, Scheldekwartier), Middelburg wil uitbreiden (Cleene Hooge). De plannen van Veere, Vlissingen en Middelburg mogen niet los van elkaar gezien worden. Met samenwerking tussen de gemeenten wordt voorkomen dat er voor leegstand wordt gebouwd en dat nog meer van ons Nationaal Landschap verloren gaat. De GroenLinks-plannen voor Veere en Vlissingen barsten bovendien van de duurzaamheidsambitie.

 

Om de Walcherse samenhang onder de aandacht te brengen bezocht GroenLinks Tweedekamerlid Mariko Peters op zaterdag 20 februari onze gemeenten:

 

Veere

Om 12 uur was Mariko in Grijpskerke.

In Grijpskerke wordt de eerste klimaatneutrale straat van Zeeland gebouwd. Dat gebeurt door woningbouwcoöperatie Woonburg , die  niet alleen bijdraagt aan de Vogelaarwijken, maar ook zorgt voor betaalbare, comfortabele en klimaatvriendelijke woningen in Zeeland.

Mariko werd door projectontwikkelaar Patric Harting en Walter Koens van  Marsaki worden geinformeerd .  Ook wethouder Jan Bostelaar  en leden van de dorpsraad waren bij de ontvangst aanwezig.

 

Vlissingen

Om 13.30 uur was Mariko in Vlissingen. Hier lieten we zien dat er ook in provincies als Zeeland grote herstructureringsprojecten gaande zijn. GroenLinks wil dat een nieuwbouwwijk energieneutraal wordt opgezet. Het gebruik van restwarmte vanuit het Sloe biedt daarvoor een goede kans. Maar dan moet de Rijksoverheid –met toepassing van de nieuwe Warmtewet- wel een handje helpen natuurlijk.

 

Middelburg

Om 15.00 uur was Mariko in Middelburg waar ze het landschap de Cleene Hooge bezocht. Op de grens met de bebouwde kom werd letterlijk de groene streep getrokken. Dit in navolging van PvdA wethouder de Vries (sport en RO) die in het kader van de komende finish van de etappe van de Giro d´Italia onlangs de witte streep op het Damplein trok. GroenLinks wil met de groene finish de Middelburgse landhonger in ons Nationaal Landschap Walcheren een halt toe roepen.

Meer foto's: http://www.marikopeterscleenehooge.webs.com/

In in de pers: http://www.pzc.nl/regio/walcheren/6278484/Halt-aan-landhonger-Middelburg.ece