niet zo slim

Groenleen, de weblog van Leen Harpe, zie http://www.zeelandnet.nl/weblog/data/groenleen/

Geplaatst op: 2010-02-07 15:24:20

 

Staatssecretaris Ank Bijleveld (CDA) gaf afgelopen dinsdag in het wekelijkse vragenuurtje het advies om geen huizen te kopen in zgn. uitbreidingswijken op het platteland. Dat is niet het advies van een Rotterdamse makelaar die klanten zoekt, maar van het kabinet! De Stas heeft kennelijk ontdekt dat er sprake is van een krimp van de bevolking. Nou dat is dan mooi te laat. Het fenomeen is door de GroenLinks Statenfractie al jaren geleden aangekaart. Edoch de Stas was toen niet toegankelijk voor onze bezorgdheid.

Mensen moeten nadenken dat het effect kan hebben naar de toeksomst toe. Zij noemt ook met name Zeeuws Vlaanderen. Zij zegt ook tegen bestuurders let op dat je niet allemaal huizen bouwt (...).

Dat noem ik bestuurlijke drukte en dat wil het kabinet nu juist bestrijden. Beste Ank, wij in Zeeland kunnen dat heel goed zelf regelen. Maak je niet druk om Zeeland, wij hebben een heel goede CDA gedeputeerde die zijn uiterste best doet om dit alles in goede banen te leiden. Wij hebben zelfs een rapport daarover : Onverkende Paden, uitdagingen voor de provincie Zeeland door de veranderende bevolkingsopbouw. Gedateerd februari 2008.