Start ‘Boerenzoon zoekt toekomst’ tractortoer van GroenLinks in Middelburg

Van maandag 24 t/m vrijdag 28 mei a.s. trekt GroenLinks kandidaat-Kamerlid Niels van den Berge op een tractor door Nederland op zoek naar de boeren van de toekomst. In vijf dagen tijd gaat de fruittelerszoon onder meer op bezoek bij agrariërs die werk maken van biologische landbouw, dierenwelzijn, natuurbeheer, duurzame energieopwekking en zorg. De Zeeuwse Van den Berge (plaats 12 op de lijst) overnacht steeds op of vlakbij de boerderijen. Oorspronkelijk zou de tractortoer zaterdag 15 mei starten, maar werd vanwege de campagnestop uitgesteld.

Niels vertrekt op Tweede Pinksterdag, maandag 24 mei, om 13.30 uur met zijn tractor vanaf de Markt in Middelburg. Het ‘startschot’ van zijn toer wordt gelost door lijsttrekker Femke Halsema. Zij is met andere kandidaten in Middelburg aanwezig in het kader van de GroenLinks ToekomstToer.

Vanaf Middelburg rijdt Niels een ronde door Midden Nederland. Via Wageningen, Epe, Wythmen, Swifterbant, Hilversum en het Groene Hart keert hij weer terug naar Zeeland. Vrijdag bezoekt hij een biologische boer Oostkapelle en eindigt zijn queeste om 16.00 uur in zijn geboorteplaats Tholen.

Waarom is GroenLinks op zoek naar een nieuwe toekomst voor de boeren?

De landbouw is essentieel voor onze voedselproductie en voor het beheer van landschap en natuur. Ons land kan niet zonder boeren. Gezonde, duurzame en moderne landbouw en veeteelt zijn nodig om Nederland klaar te maken voor de toekomst. GroenLinks wil dat Nederland voortrekker wordt van een nieuwe landbouwpolitiek. Een politiek die ervoor zorgt dat boeren een eerlijke prijs voor hun producten krijgen. De ongebreidelde schaalvergroting moet stoppen. Boeren die moeite hebben met die trend, zien zich toch vaak gedwongen om erin mee te gaan. Dit kán anders, maar daarvoor moeten we wel durven investeren. Boeren verdienen een goede beloning voor hun diensten aan de samenleving, zoals natuurbeheer en duurzame energieopwekking. Zo worden boeren partners bij een opknapbeurt van het landschap. En gaan onze landbouwers meebouwen aan een mooier Nederland.

De toer van Niels van den Berge is te volgen via

www.groenlinks.nl