Toon Tijdelijk
Toon

Toon Holman

Nummer 5 kandidaten

Wie ben je? Toon Holman, maar mijn vrienden noemen me Tony Ik ben 20 jaar, studeer al 3 jaar in Middelburg, en bijna klaar met mijn bachelor in Neurowetenschappen bij UCR.

Waarom ben je bij GroenLinks?

Tja, hoe kom je bij een partij terecht? Ik ben altijd al van de sterke meningen geweest, en voor mij is eerlijkheid altijd ontzettend belangrijk geweest. Ik vind dat iedereen gelijke kansen moet hebben, en dat, als je veel hebt, je altijd kunt delen met zij die minder hebben. Daarnaast heb ik me, sinds dat ik wist wat klimaatsverandering was, verbaasd over hoe mensen met onze enige planeet om gaan. Zo kom je automatisch bij GroenLinks terecht.
 

Wat zijn je ambities voor de stad?

Natuurlijk wil ik een groenere en socialere gemeente. Een gemeente waar iedereen fijn kan wonen in het groen, en waar armoede verleden tijd is. Als student wil ik echter ook een stad waarin de student en de gemiddelde Middelburger elkaar kunnen opzoeken. Waar student en inwoner gezamelijk naar het café gaan, en met elkaar en voor elkaar leuke dingen kunnen organiseren. En ik wil een stad waar plannen om de stad te verbeteren of te vergroenen, of ze nou van een oud Middelburgs geslacht komen of een student uit Thailand, de kans krijgen om uit te bloeien tot een mooi project. Als laatse vind ik cultuur ook erg belangrijk, en wil ik graag een gemeente die de kunsten blijft ondersteunen, door bijvoorbeeld subsidie te verlenen aan theatergroepen, of om kunsthallen gratis open te stellen.

Wat vind je leuk?

Musicaltheater, science fiction, politiek, en wetenschap. Als ik naast de studie tijd heb, verslind ik de krant, omdat zo bijna alles wat er in de wereld gebeurt mij interesseert. Vooral onrecht, en wat ik er aan kan doen, vind ik belangrijk. Daarnaast vind ik politiek ook interessant om het spelletje wat er gespeeld wordt. Musicals en science-fiction zijn bij uitstek hoe ik mij vermaak (ik heb misschien een lichte Netflix-verslaving, zoals iedereen van mijn generatie), en ik doe zelf graag aan zingen en acteren (of er een publiek bij zit maakt me niet zo veel uit).

Wat is je favoriete plek in Middelburg?

Tja, dat is een lastige. Ik vind vooral de binnenstad en de natuur rondom Middelburg erg mooi. De binnenstad is gezellig en behapbaar, en dat vind ik fijn. Al mijn studie-vrienden, universiteitsgebouwen, onze mensa, en mijn bijbaantje zijn allemaal op fiets(- en soms zelfs loop)afstand, én het ziet er gewoon heel aantrekkelijk uit. En aan de randen van Middelburg is het prachtig fietsen (al is het soms wat winderig).

Wat doe je het liefst buiten?

Sinds ik naar Zeeland ben verhuisd doe ik, als ik er de tijd voor heb, ontzettend graag aan fietstochten. De sterrenhemel in Zeeland is een prachtig gezicht in vergelijking met het Gooi, waar ik vandaan kom. Als je dan tussen de bomen fietst en in de verte de Lange Jan trots en fier ziet staan, geeft dat een gevoel van vrijheid en euforie, prachtig. Thuis bij mijn ouders doe ik ook graag aan wandeltochten op de hei, en mijn vader vindt hotels maar onzin, dus ik ben semi-professioneel kampeerder.