Roderick Rengers

Petra de Ruiter

Raadslid

Wie ben je? Petra de Ruiter

Waarom ben je bij GroenLinks?

Heel lang ben ik een zwevende kiezer geweest. In mijn hart was ik wel sociaal, maar ik voelde me bij geen partij echt thuis. De laatste jaren echter is mijn bewustzijn qua milieu en duurzaamheid gegroeid en wist ik dat GroenLinks mijn partij moest zijn.

Wat zijn je ambities voor de stad?

Iedereen een betaalbare woning in een prettige, schone, groene, veilige buurt met gelegenheid tot recreatie, sport en cultuur in de directe omgeving.
Dat klinkt cliché, dat is het ook! Dat willen we allemaal. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de inwoners van Sint Laurens, Nieuw- & Sint Joosland, Kleverskerke en Arnemuiden zich net zo gehoord voelen als de inwoners uit Middelburg zelf.

Wat is jouw ergernis?

Dat mensen andere mensen buiten spel zetten (elkaar vliegen afvangen) ten koste van de ander. Ik laat een ander graag in zijn waarde, dat heeft met respect te maken voor de ander.

Wat vind je leuk?

Fietsen, joggen, zwemmen in de zee. Maar ook rustige dingen zoals een eindje wandelen, lekker eten of met een goed boek de middag doorbrengen in de zon op het terras.

Wat is je favoriete plek in Middelburg?

Dat is voor mij toch wel de Zeeuwse Bibliotheek, of de ZB zoals die tegenwoordig heet. Ik kom er graag, er heerst een prettige atmosfeer, personeel is altijd vriendelijk en behulpzaam. Het gaat natuurlijk om de boeken, maar ik ben er ook voor vergaderingen, heb er SchrijfLab gevolgd en ik loop er ook weleens naar binnen om iets te drinken.

Wat doe je het liefste buiten?

Nou, datgene wat ik leuk vind…